VAL | CAS

ESPÈCIES ENVAÏDES

Espècies envaïdes va nàixer al 2017 com un projecte destinant a generar consciencia ecològica en les poblacions properes al llac de l’Albufera de València. Es tracta de realitzar pintures murals de diferents dimensions retratant exemplars de fauna autòctona. Vam triar una estètica amable, que en moltes ocasions remet a la d’un animalari, un herbari o un catàleg d’espècies, de manera que resultara didàctica i democràtica. Una forma d’apropar l’art a tot el món, però també una forma d’ensenyar de manera propera quines son les espècies que formen part del nostre patrimoni natural, com s’anomenen i quins trets les caracteritzen. Amb el títol es pretén generar un joc de paraules amb el concepte habitual «espècies invasores» per tal d’evidenciar que es tracta d’espècies en perill de ser envaïdes.

La realització d’aquestes peces va tindre una gran acollida, i mentres les realitzàvem prompte s’adonarem que els animals de les nostres representacions també actuaven com a símbols culturals amb els quals tots ens podem sentir identificats, generant un sentiment de pertinença molt propositiu cap al territori.

Actualment s’ha convertit en una marca d’identitat de la nostra producció artística, sent una línia de treball en constant ampliació.

Fotografia de Jesús Carrión.