VAL | CAS

ESPÈCIES ENVAÏDES

Aus de l’albufera

Plaça de la Llotgeta – Catarroja

Amb la temàtica de fauna de l’Albufera s’han executat diversos projectes de major envergadura, com és el cas d’aquest conjunt mural, Avifauna de l’albufera, inserit dins del projecte urbanístic Caminart a Catarroja.

En aquest cas es va fer una selecció d’exemplars característics d’aus autòctones, especialment representatives del medi, tant pel seu valor etnològic com pel seu risc d’extinció. El projecte pretén apropar als veïns i les veïnes aquestes espècies, introduint-les al nucli urbà d’una població situada a la vora del llac de l’Albufera i generant una presa de consciència del seu patrimoni natural.

Aprofitant les característiques del mur es van representar dotze aus: el blauet, el palput, el collverd, l’ànec cua de jonc, l’agró blau, la judia, el gall de canyar, la garseta blanca, la camallonga, el sivert, l’agró roig i la fotja. En cadascuna apareix el nom de la família a la qual pertany, el seu nom científic i el nom comú més representatiu de la zona. A més a més, vam incloure la paleta cromàtica de cada exemplar, donant-li a tota la composició un caràcter didàctic que ha permés que s’establiren diverses dinàmiques amb les escoles de la zona, a les quals els xiquets i les xiquetes aprenen mitjançant fitxes de color a reconéixer espècies que poden trobar al seu poble.