VAL | CAS

SIMBIOSI

Les fogueres de Sant Antoni

El Escorxador – Fanzara

Seleccionada per a l'execució d'una intervenció pictòrica al Museu Inacabat d'Art Urbà de Fanzara. Quan des de l'organització del MIAU se m'adjudicà el mur de l'escorxador vam pensar molt amb una imatge adequada a un edifici amb tanta càrrega cultural i emocional, fet i fet es tracta d'un edifici on se sacrificaven animals.

Com és habitual en la nostra línia de treball ens agrada fer intervencions vinculades al lloc a intervindre, i després d'investigar algunes de les festes i tradicions del municipi de l'Alt Millars ens vam decidir per pintar Les fogueres de Sant Antoni.

Aquest sant, a més a més, de ser patró dels animals representa una festa de tradició arrelada al lloc, on cada any es fan diverses fogueres situades arreu del poble per les quals es passegen veïns a cavall.

La imatge pintada es tracta de la foguera principal a la plaça de l'església del poble, i un cavall acostant-se a ella entre les flames. La fotografia referencial va ser cedida per un dels veïns.

Amb aquest mural, a banda de representar una festa d'importància local i comarcal, volíem dur a terme un gest de respecte cap als animals que van ser sacrificats a l'indret per abastir de carn als seus pobladors i sacralitzar d'alguna manera l'edifici amb la representació de l'esperit de les festes de Sant Antoni.